Miksi mineraali­­­­villa

Mineraalivilla – kestävä, kierrätettävä ja energiatehokas eriste.

Mineraalivilla on kestävä ja energiatehokas eristemateriaali, joka valmistetaan luonnon raaka-aineista, lasista ja kivestä. Yhä suurempi osa mineraalivillojen valmistamiseen käytettävistä raaka-aineista on kierrätettyjä, ja uusiokäyttö­mahdollisuuksia kehitetään jatkuvasti.

Mineraalivilla on turvallinen eriste, joka ei pala eikä homehdu. Se vähentää melua, säilyttää muotonsa koko elinkaarensa ajan ja sen asentaminen on siistiä ja turvallista. Se sopii kaikenlaisiin rakennuksiin.

Mineraalivillaeristeiden valmistamiseen sitoutuva energia maksaa itsensä takaisin muutamassa viikossa. Koko elinkaarensa aikana mineraalivillaeristeet säästävät yli 100-kertaisesti niiden valmistukseen käytetyn energiamäärän.

Miksi eristämisellä on väliä?

Eristeiden oikeaoppinen käyttö mahdollistaa rakennusten terveellisen sisäilman ja matalat lämmitys­kustannukset. Mineraalivilla on tehokas äänieriste, joka pitää melun ulkopuolella ja takaa kodin rauhan. Palamattomana eristeenä mineraalivilla parantaa myös asumisen turvallisuutta.

Säästetty energia on kestävintä energiaa!

Rakennusten osuus kaikesta energiankulutuksesta on n. 40%. Suurin osa energiasta kuluu rakennusten lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Lämmöneristämisellä voidaan merkittävästi vähentää asumisen ja elämisen aiheuttamaa ympäristö­kuormitusta; ennen kaikkea hiilidioksidipäästöjä.

Seuraava video havainnollistaa, kuinka suuri merkitys eristämisellä on rakennusten energiankulutuksen kannalta.