Kesäloma ja vihdoin aikaa rakennusprojekteille! Näinä viikkoina moni lomalainen nauttii joutenolon ohella erilaisista remonttitöistä kotona tai mökillä – mikäpä sen mukavampaa kun työskennellä rauhassa oman aikataulunsa mukaan ja nähdä kättensä jälki. Käynnissä olevia suurempia projekteja kuten oman talon rakentamista eivät keskeytä edes heinäkuun pahimmat helteet.

Olipa kyseessä sitten kokonaan uusi hanke tai vanhan korjaus, työn sujuvuutta edesauttavat huolellinen suunnittelu ja oikein valitut materiaalit. Eristemateriaaleissa on suuria eroja paitsi rakennuksen loppukäyttäjän kannalta, myös rakentajan näkökulmasta. Mineraalivilla sopii kaikenlaisiin rakennuksiin ja se on materiaalina helposti käsiteltävä ja asennettava. Tätä ominaisuutta arvostavat niin alan ammattilaiset kuin omaksi ilokseen rakentavat.

Vaikka eristeen helppokäyttöisyys ilahduttaa työmailla, se ei ole pelkästään mukavuuskysymys. Kysymys on ennen kaikkea lopputuloksen toimivuudesta ja viime kädessä asumisen laadusta ja turvallisuudesta. Mineraalivillaeristeet ovat joustavia, minkä vuoksi niiden asentaminen onnistuu ilman että rakenteeseen syntyy rakoja. Tämä on tärkeää, sillä virheet eristeiden asentamisessa voivat aiheuttaa rakennukseen lämpövuotoja ja johtaa ongelmiin, joiden korjaaminen myöhemmin tulee kalliiksi. Mitä helpompi eriste on asentaa, sen varmemmin virheiltä vältytään.

Laadukas, toimiva rakennus on jokaisen rakentajan, rakennuttajan ja asukkaan tavoite. Siihen päästään, kun kukin rakentamisen osa-alue toteutetaan huolella, suunniteltua noudattaen ja käytettyjen materiaalien ominaisuudet ymmärtäen. Mineraalivillaeristeet säästävät asentajansa hermoja ja takaavat rakennuksen hyvän lämpöteknisen toimivuuden sekä terveellisen sisäilman

Petri Viljanen
Paroc