Ajankohtaista

 • Johanna Harila blogissa: Ei eristetä elämää kaupungeista!

  Alkusyksyn aikana kaupunkiympäristön meluhaitat ovat puhuttaneet pääkaupunkiseudulla. Kansallisen meluselvityksen mukaan lähes 40 prosenttia kaupunkilaisista asuu paikassa, joka on päivisin melualuetta. Kaupungistumisen edetessä muuttovirta käy suuriin asutuskeskuksiin, ja tulevaisuudessa melukysymykset koskettanevatkin yhä useampia. Tämä asettaa rakentamiselle haasteita, mutta onneksi myös ratkaisuja löytyy.

  30.08.2019
 • Satu Nurminen Eristetty totuus -blogissa: Koulujen ääniympäristö vaikuttaa opettajien työhyvinvointiin

  Koulujen alkaessa keskustelu opettajien työhyvinvoinnista on jälleen ajankohtainen. Yksi keskeinen, vähemmälle huomiolle jäänyt kuormittava tekijä opettajan työssä on levoton ääniympäristö. Satu Nurminen kirjoittaa blogissa, että eristemateriaaleista mineraalivilla on ylivoimainen ääntä eristäviltä ominaisuuksiltaan.

  16.08.2019
 • Gunnar Forsmanin vastine Aamulehdessä: Mineraalivilla ei kastu helposti

  Aamulehti uutisoi tamperelaisen Tammelan koulun siirtymisestä väistötiloihin. Syynä ovat sisäilmaongelmat. Tampereen tilapalvelut Oy:n sisäilma-asiantuntijan mukaan sisäilmaongelmien yksi perimmäinen syy on ulkoseinän tiili-villa-tiili-rakenne. Lue, mitä Gunnar Forsman kirjoittaa mineraalivillan ominaisuuksista Aamulehdessä julkaistussa vastineessa osoitteesta eristettytotuus.fi.

  15.08.2019