Ajankohtaista

 • Paloturvallisuus esillä uuden hallituksen ohjelmassa

  Antti Rinteen hallitus julkaisi hallitusohjelman, jossa lukee muun muassa, että hallitus selvittää, onko puurakentamisen palomääräyksiä syytä keventää. Hallitusohjelmassa paloturvallisuusmääräysten nostaminen ”tikunnokkaan” kytketään puurakentamisen edistämiseen. Pienemmän asumisen ja rakentamisen hiilijalanjäljen tavoittelu ei saa perustua ihmisten turvallisuuden heikentymiseen, kirjoittaa Susanna Tykkä-Vedder Parocilta uusimmassa Eristetty totuus -blogissa.

  27.06.2019
 • Uutta blogissa hyvästä ääneristämisestä

  Melu on tutkitusti ilmansaasteiden ohella yksi keskeisimmistä elinympäristön laatua heikentävistä tekijöistä. "Rakennusten ääneneristävyyteen kannattaakin panostaa myös muualla kuin pahimmilla melualueilla – tämä pätee niin koteihin kuin työpaikkoihin, joilla melu on työtehon kannalta merkittävä häiriötekijä.", kirjoittaa Johanna Harila uusimmassa Eristetty totuus -blogissa.

  24.06.2019
 • Vastine Lumirin toimitusjohtaja Marko Makkoselle: Mineraalivilla ei ole ongelma, vaan osa ratkaisua

  "Keskustelua eri eristemateriaalien ominaisuuksista on hyvä käydä, mutta suotavaa olisi, että se tapahtuisi reilun kilpailun hengessä ja faktoihin perustuen", vastaa tuotepäällikkö Tero Virrantuomi Parocilta.

  12.06.2019
 • Gunnar Forsman blogissa: Rakentamisen laadusta käytävä rehellistä keskustelua

  Sisäilmaongelmien aiheuttamien terveyshaittojen ehkäiseminen on koko rakennusalan yhteinen velvollisuus, kirjoittaa Gunnar Forsman uusimmassa kirjoituksessaan, joka on julkaistu Helsingin Sanomissa 6.6.2019.

  06.06.2019