Ajankohtaista

 • Uutta blogissa: Lämmöneristeiden oikeaoppinen asentaminen tärkeää

  Asumisterveysliiton toiminnanjohtaja Hannele Rämö antoi Iltalehdessä 16.4.2019 vinkkejä asunnon kosteushaittojen merkkien ja niiden syntyyn vaikuttavien riskirakenteiden tunnistamiseksi. Aihe on tärkeä ja koskettaa monia. Kuten kirjoituksessa tuodaan esiin, erityisen haastavaa kosteushaittojen tunnistamisessa on se, että ongelmat voivat olla rakenteiden sisällä eikä niitä näe päällepäin.

  18.04.2019
 • Uusin blogikirjoitus: Eristä turvallisesti - Mineraalivilla ei pala

  Koti on turvapaikkamme maailmassa. Ei siis ihme, että kotia pyritään suojaamaan kaikin keinoin: turvalukoin, vakuutuksin ja hälyttimin. Turvallisuus on hyvä pitää mielessä jo kodin rakennusvaiheessa tai vanhan rakennuksen peruskorjausta suunniteltaessa. Monikaan ei kenties tule ajatelleeksi, kuinka paljon materiaalivalinnoilla on merkitystä turvallisen asumisen näkökulmasta.

  11.04.2019
 • Vastine: Mineraalivilla on hyvä eriste turvaamaan terveen sisäilman

  Kansanedustajaehdokas Jaakko Ukkola korosti sisäilmaongelmien ratkaisemista vaalipuheenvuorossaan (Kaleva 27.3.). Ansiokkaassa puheenvuorossa silmään pisti yksi kohta, jossa Ukkola vertasi mineraalivillan aiheuttavan ”samat oireet kuin mikä tahansa sisäilman epäpuhtaus”. Puheenvuoro edellyttää lyhyttä vastausta, kirjoittaa Gunnar Forsman Eristetty totuus -blogissa.

  01.04.2019