Ajankohtaista

 • Selvitys kertoo sisäilmaongelmien syistä: Mineraalivillan maininta johtaa kuitenkin harhaan

  Suomen Kuntaliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin liitto sekä Työterveyslaitos ovat laatineet selvityksen, jonka mukaan yleisimpiä sisäilmaongelmien syitä ovat muun muassa ilmanvaihtoon liittyvät ongelmat sekä kosteus- ja homevauriot. Myös mineraali- ja villakuitujen kerrotaan synnyttävän sisäilmaongelmia. Mineraalivillan nostaminen esiin tässä yhteydessä on harhaanjohtavaa.

  31.10.2019
 • Mineraalivillan ja homeen välillä ei yhteyttä - lue blogimme aiheesta!

  Kouvolan Sanomien Talotohtori-palstalla nähtiin hiljattain seuraava lause: ”Kun hengittävän purun tilalle tuli mineraalivilla ja pinnoitteeksi muovimatto, katettiin pöytä lattiasienelle ja homeille.” Lause voi helposti antaa vaikutelman, että mineraalivillan ja homeen välillä olisi jonkinlainen suora yhteys, vaikka näin ei suinkaan ole.

  30.10.2019
 • Petri Viljanen blogissa: Avoimuus tekisi hyvää rakennusalan maineelle

  Kiinteistö- ja rakentamisfoorumin sivuilla julkaistiin syyskuussa kirjoitus Terve betonirakenteinen koulu -kehityshankkeesta. Hankkeessa pyritään pitämään rakentamiseen liittyvät tekniset tiedot mahdollisimman julkisina. Toivottavasti jonain päivänä tällainen toiminta koskettaa kaikkia rakennushankkeita. Avoimuus tekisi hyvää rakennusalan maineelle, kirjoittaa Petri Viljanen Eristetty totuus -blogissa.

  01.10.2019