Ajankohtaista

 • Gunnar Forsmanin uusi blogi: Notre-Dame nosti paloturvallisuuden maailman huulille

  Pariisin maailmankuulun Notre-Damen tulipalo on järkyttänyt ympäri maailmaa. Lähes korvaamattomia vahinkoja aiheuttanut palo on johtanut valtaviin lahjoituksiin. Tapahtunut on muun ohessa vakava varoitus siitä, että monista edistysaskeleista huolimatta paloturva on edelleen erittäin ajankohtainen ja elintärkeä asia, kirjoittaa Gunnar Forsman Eristetty totuus -blogissaan.

  06.05.2019
 • Uutta blogissa: Lämmöneristeiden oikeaoppinen asentaminen tärkeää

  Asumisterveysliiton toiminnanjohtaja Hannele Rämö antoi Iltalehdessä 16.4.2019 vinkkejä asunnon kosteushaittojen merkkien ja niiden syntyyn vaikuttavien riskirakenteiden tunnistamiseksi. Aihe on tärkeä ja koskettaa monia. Kuten kirjoituksessa tuodaan esiin, erityisen haastavaa kosteushaittojen tunnistamisessa on se, että ongelmat voivat olla rakenteiden sisällä eikä niitä näe päällepäin.

  18.04.2019
 • Uusin blogikirjoitus: Eristä turvallisesti - Mineraalivilla ei pala

  Koti on turvapaikkamme maailmassa. Ei siis ihme, että kotia pyritään suojaamaan kaikin keinoin: turvalukoin, vakuutuksin ja hälyttimin. Turvallisuus on hyvä pitää mielessä jo kodin rakennusvaiheessa tai vanhan rakennuksen peruskorjausta suunniteltaessa. Monikaan ei kenties tule ajatelleeksi, kuinka paljon materiaalivalinnoilla on merkitystä turvallisen asumisen näkökulmasta.

  11.04.2019
 • Vastine: Mineraalivilla on hyvä eriste turvaamaan terveen sisäilman

  Kansanedustajaehdokas Jaakko Ukkola korosti sisäilmaongelmien ratkaisemista vaalipuheenvuorossaan (Kaleva 27.3.). Ansiokkaassa puheenvuorossa silmään pisti yksi kohta, jossa Ukkola vertasi mineraalivillan aiheuttavan ”samat oireet kuin mikä tahansa sisäilman epäpuhtaus”. Puheenvuoro edellyttää lyhyttä vastausta, kirjoittaa Gunnar Forsman Eristetty totuus -blogissa.

  01.04.2019
 • Eristämisen valinnoilla on merkitystä melun torjunnassa

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimus kertoi (mm. Helsingin Sanomat 18.3.2019) liikennemelun lisäävän stressiä ja häiritsevän unta. THL:n mukaan erityisesti melualueilla sijaitseviin rakennuksiin kannattaisikin rakentaa riittävän hyvä äänieristys. Puheenvuoro on erittäin tärkeä.

  26.03.2019
 • Rakentamisen ilmastovaikutusten pienentäminen - vanha konsti vai pussillinen uusia?

  Ympäristöministeriö julkaisi virkamiesnäkemyksen siitä, mitä sen hallinnonalalla tulisi seuraavalla vaalikaudella tehdä. Julkaisua lukiessa tuli hieman mukailtuna mieleen vanhan kansan sanonta, jonka mukaan vanha konsti saattaa joskus olla parempi kuin pussillinen uusia, kirjoittaa Johanna Harila Eristetty totuus -blogissa.

  21.03.2019
 • Uutta blogissa: Rakentamisen ilmastovaikutukset ovat ylisukupolviset

  Rakennettu ympäristö vastaa merkittävästä osasta yhteiskunnan kokonaispäästöjä. Rakennusten tilojen lämmityksen osuus koko Suomen energiankulutuksesta on noin 30 %. Tehokkuutta on varaa parantaa.

  11.03.2019
 • Eristä, ja ilmasto kiittää

  Hallitustenvälisen ilmastopaneeli IPCC:n lokakuisen raportin mukaan maapallon lämpötila on noussut noin asteella esiteollisesta ajasta, ja mikäli lämpeneminen jatkuu nykyistä vauhtia, 1,5 asteen raja ylitetään jo kuluvan vuosisadan puoliväliin mennessä. Rajan ylittämistä pidetään kohtalokkaana sekä ihmiskunnan että luonnon kannalta.

  04.03.2019
 • Sisäilmakeskustelussa huomio suunnattava rakentamiseen ja huoltoon

  Lapin Kansa uutisoi 8.2.2019 mineraalivillan kuitujen aiheuttaneen sisäilma-ongelmia Inarin koululla. Kyseisen tapauksen kohdalla tehtyjä havaintoja ilmasta löytyneistä kuiduista ei ole syytä kiistää, ja oireilevien lasten vanhempien sekä opetushenkilökunnan huoleen on helppo samastua. Yleistävät johtopäätökset eristeenä käytetystä materiaalista – tässä tapauksessa mineraalivillasta – antavat kuitenkin kokonaisuudesta väärän kuvan.

  11.02.2019
 • Mineraalivilla on ilmastovalinta

  Kampanjamme Eristetty totuus purkaa myyttejä. Vuosi 2019 on totuuden jälkeisen keskustelun testi puhuttaessa eristämisestä ja rakentamisesta. Tulemme aktiivisesti oikaisemaan virheellisiä käsityksiä ja oma-aloitteisesti kertomaan mineraalivillojen vahvoista hyödyistä. Kaikkien huulilla on tällä hetkellä ilmastonmuutos.

  05.02.2019
 • Eristetty totuus

  Eristetty totuus -kampanja purkaa myyttejä

  Suomen lämmöneristevalmistajien yhdistys Finnisol ry on käynnistänyt Eristetty totuus -viestintäkampanjan. Kampanjallaan yhdistys haluaa palauttaa julkiseen keskusteluun eristämisen ja rakentamisen faktoja.

  05.02.2019
 • Sivuston sisältöä päivitetään

  Sivuston sisältöä päivitetään parhaillaan. Uutta sisältöä tulossa pian!

  04.02.2019