Mineraalivillan ja homeen välillä ei yhteyttä - lue blogimme aiheesta!

Kouvolan Sanomien (21.9.2019) Talotohtori-palstalla käsiteltiin ”Valesokkelit olisi pitänyt kieltää” -otsikolla 60-70-lukujen taitteessa rakennetun omakotitalon lämmitysratkaisun muuttamista. Sama kirjoitus oli julkaistu Itä-Savossa, Länsi-Savossa, Etelä-Saimaassa ja Kymen Sanomissa.

Talotohtorin vastauksessa viitataan 1960-luvun rakentamismuotiin, jossa korkeasokkelisten ja puolitoistakerroksisten rintamamiestalojen sijaan tavoitteena oli mahdollisimman matalalinjainen talo.

Ottamatta kantaa Talotohtorin neuvoihin, kiinnitti tekstissä huomion seuraava kohta: ”Kun hengittävän purun tilalle tuli mineraalivilla ja pinnoitteeksi muovimatto, katettiin pöytä lattiasienelle ja homeille.”

Lause voi helposti antaa vaikutelman, että mineraalivillan ja homeen välillä olisi jonkinlainen suora yhteys, vaikka näin ei suinkaan ole. Lue lisää osoitteesta eristettytotuus.fi!