Gunnar Forsmanin vastine Aamulehdessä: Mineraalivilla ei kastu helposti

Aamulehti uutisoi 31.7. tamperelaisen Tammelan koulun siirtymisestä väistötiloihin. Syynä ovat oppilaita ja henkilökuntaa piinanneet sisäilmaongelmat.

Tampereen tilapalvelut Oy:n sisäilma-asiantuntija Laura Pyykkö sanoo lehdelle, että sisäilmaongelmien yksi perimmäinen syy on ulkoseinän tiili-villa-tiili-rakenne. ”Mineraalivilla pääsee vaurioitumaan, kun se kastuu eikä tuuletu”, Pyykkö luonnehtii lehdelle.

Pyykön kanssa on helppo olla samaa mieltä siitä, että jo rakennusvaiheessa materiaalia kuin materiaalia on erittäin tärkeä käsitellä oikein. Oleellista on, että rakennetta ei päästetä kastumaan ja rakenteella on kuivumiskykyä.

Mineraalivilla läpäisee ilman kosteutta ja mahdollistaa siksi rakenteiden nopean kuivumisen kastumisen jälkeen. Lue lisää osoitteesta eristettytotuus.fi